x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manevre militare de amploare în sudul Rusiei, aproape de graniţa cu Ucraina

Manevre militare de amploare în sudul Rusiei, aproape de graniţa cu Ucraina

03 Feb 2015   •   16:07
Manevre militare de amploare în sudul Rusiei, aproape de graniţa cu Ucraina

Manevre de amploare în Districtul militar Sud al Federației Ruse, nu departe de granița cu Ucraina. Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de agenția de presă ucraineană Liga, la exerciţii participă peste 1.700 de soldați și mai mult de 350 de echipamente militare.

Aplicațiile se vor desfășura pe șapte poligoane situate în regiunea Volgograd, la Stavropol și Krasnodar, în Republica Crimeea, Osetia de Nord și Armenia, fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, unde Rusia are o bază militară.

Manevrele vin şi în contextul în care Rusia pregăteşte trimiterea celui de-al 13-lea „convoi umanitar” în Donbas, unde aşa-numitul preşedinte ale autoproclamatei „republici populare” Doneţk a anunţat ieri că va continua să mobilizeze voluntari pentru ca trupele sale să ajungă la 100.000 de oameni.

În acest moment separatiştii controlează şi zonele din apropiere de Donbas, ceea ce i-a determinat pe oficialii Statelor Unite să evoce posibilitatea trimiterii de arme militarilor ucraineni. Pe de altă parte, cancelarul Germaniei Angela Merkel a declarat în cursul vizitei de ieri din Ungaria că Berlinul nu va livra arme Ucrainei.


×