x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestaţie de amploare în Rusia: Zeci de mii de persoane participă la un miting de susţinere a lui Vladimir Putin

Manifestaţie de amploare în Rusia: Zeci de mii de persoane participă la un miting de susţinere a lui Vladimir Putin

23 Feb 2012   •   07:50
Manifestaţie de amploare în Rusia: Zeci de mii de persoane participă la un miting de susţinere a lui Vladimir Putin

Aproximativ 30.000 de persoane s-au adunat, in aceasta dimineata, in Piata Manezh de langa Kremlin, pentru o manifestatie in sprijinul premierului rus, Vladimir Putin, considerat favorit in alegerile prezidentiale de la 4 martie.

Imagini LIVE de pe stadionul Luzhniki

"Mitingul in sprijinul candidatului la presedintie Vladimir Putin a inceput. Circa 30.000 de persoane participa", se arata intr-un comunicat al politiei.

Se estimeaza ca 200 de mii de persoane vor participa la acest miting, menit a contracara efectele negative ale miscarilor ce au avut loc in ultimele luni. Manifestatia este organizata de Frontul Rus, miscare asociata partidului Rusia Unita a lui Putin, si de catre echipa sa de campanie.

Organizatorii spera ca aceasta sa fie cea mai mare demonstratie de sustinere politica organizata vreodata in Moscova. A fost deja stabilita si aprobata ruta pe care o vor urma participantii: din strada Tverskaya spre Piata Manezh. Evenimentul se va incheia pe stadionul Luzhniki.

O manifestatie similara a avut loc sambata, in mai multe orase din Rusia, la care au participat aproximativ 70 de mii de persoane. Dintre acestea, 10 mii au iesit pe strazile din Sankt Petersburg, orasul natal al lui Vladimir Putin.

Membrii opozitiei spun ca multi dintre sustinatorii lui Putin sunt fie platiti, fie fortati sa participe la astfel de evenimente. Acestia au avansat suma de cinci sute de ruble pentru fiecare persoana, adica aproximativ 17 dolari pentru fiecare zi. De asemenea, pe internet au aparut diverse filmari cu angajatii fabricilor de stat adusi din provincie cu autobuzele puse la dispozitie de echipa premierului.

In prezent, Vladimir Putin este indicat de sondaje drept candidatul favorit pentru ocuparea fotoliului de la Kremlin, posibil chiar din primul tur de scrutin.

El a mai ocupat acest post intre 2000 si 2008, dar nu a putut candida pentru un al treilea mandat intrucat constitutia rusa nu permite obtinerea a trei mandate consecutive.

Seria de proteste va continua pe 26 februarie, insa cu o manifestatie ani-Putin.

×