x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestaţie la Madrid pentru interzicerea coridelor

Manifestaţie la Madrid pentru interzicerea coridelor

11 Sep 2016   •   09:50
Manifestaţie la Madrid pentru interzicerea coridelor

Mii de spanioli au manifestat sâmbătă la Madrid pentru interzicerea coridelor, relatează AFP. 

Manifestanţii purtau pancarte cu inscripţii cum ar fi "corida, ruşine naţională", iar purtători de cuvânt ai Partidului Contra Maltratării Animalelor (PACMA) transmiteau prin portavoce apeluri la "încetarea tuturor spectacolelor cu tauri şi festivităţilor sângeroase". 

PACMA, fondat în urmă cu 13 ani, are tot mai mulţi simpatizanţi şi a obţinut peste 280.000 de voturi la ultimele alegeri legislative, în iunie, notează AFP. 

La trecerea manifestaţiei, unii spectatori şi-au manifestat de pe margine dezaprobarea faţă de mesajele anti-corida. 

Subiectul este foarte controversat în Spania. Regiunea Catalonia din nord-vest a interzis coridele de patru ani, iar în ultima vreme mai multe municipalităţi şi regiuni au luat măsuri de sistare a subvenţiilor sau chiar interzicere a acestor spectacole tradiţionale. 

În primăvară, regiunea Castilia-Leon a interzis uciderea taurilor în public, iar această decizie ar trebui să ducă la anularea sărbătorii Toro de Vega din oraşul medieval Tordesillas, de la sfârşitul lui septembrie. Spectacolul constă în urmărirea unui taur de către cavaleri cu lănci şi uciderea lui în faţa mulţimii. PACMA intenţionează să pornească de la această interdicţie locală pentru a obţine interzicerea totală a coridelor. 

Potrivit cotidianului spaniol El Pais, citat de AFP, în 2015 s-au organizat în Spania 1736 de coride profesioniste, cu 132 mai puţine decât în 2014, în schimb numărul spectacolelor populare cu tauri a crescut la 16.383. Sezonul de vârf al acestor manifestări de amatori este în august şi septembrie. AGERPRES

×