x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestație violentă și arestări în timpul unui discurs al lui Donald Trump în California

Manifestație violentă și arestări în timpul unui discurs al lui Donald Trump în California

30 Apr 2016   •   11:14
Manifestație violentă și arestări în timpul unui discurs al lui Donald Trump în California

O nouă manifestaţie, însoţită de violenţe şi urmată de cinci arestări, a avut loc vineri în California în timpul unui discurs al candidatului la alegerile primare Donald Trump, după ce o altă adunare electorală avusese loc cu o zi mai înainte, soldată şi ea cu tulburări, relatează sâmbătă AFP. 

''Au avut loc cinci arestări pentru acuzaţii de obstrucţionare şi rezistenţă în faţa forţelor de ordine'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Kevin Kashiwahara. 

Vineri, circa o mie de persoane, potrivit unei estimări a corespondentului AFP, au manifestat în faţa Hotelului Hyatt Regency din Burlingame, în apropiere de aeroportul din San Francisco, unde avea loc o întrunire a filialei californiene a Partidului Republican şi unde Donald Trump a rostit un discurs. 

Mulţi manifestanţi strânşi în faţa hotelului afişau pancarte pe care se putea citi ''Trump - idiot'' sau ''Frica şi ura nu sunt calităţi ale unui preşedinte''. 

Magnatul imobiliar a trebuit să intre pe jos în incinta hotelului, printr-o uşă secretă, sub protecţia strictă a poliţiei. 

Unii manifestanţi au aruncat cu ouă asupra forţelor de ordine prezente cu zecile şi au încercat să rupă cordonul de poliţie care bloca circulaţia pe străzile din împrejurimi. În imagini difuzate de televiziuni putea fi văzut un grup de persoane care au trecut de bariere în încercarea de a pătrunde în hotel. 

Numeroase drapele mexicane puteau fi văzute fluturând în cursul manifestaţiei, în condiţiile în care Trump şi-a înmulţit în timpul campaniei sale declaraţiile denigratoare la adresa mexicanilor, pe care i-a numit ''violatori'' şi criminali, şi a făcut apel la construirea unui zid de-a lungul frontierei dintre SUA şi Mexic. 

 

Sursa: AGERPRES

×