x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie, deschisă la ideea unui tribunal penal internațional care să îl judece pe Putin

Marea Britanie, deschisă la ideea unui tribunal penal internațional care să îl judece pe Putin

18 Mai 2022   •   18:30
Marea Britanie, deschisă la ideea unui tribunal penal internațional care să îl judece pe Putin

Marea Britanie este deschisă la ideea unui tribunal penal internațional care să îi judece pe Vladimir Putin și pe alți lideri ruși pentru războiul din Ucraina, spune ministrul britanic de Externe, Liz Truss.

The Guardian scrie că declarația a fost făcută pentru Times Radio.

„Suntem foarte siguri în privința faptului că Putin și toți cei care s-au aflat în spatele crimelor de război îngrozitoare comise în Ucraina trebuie să fie trași la răspundere, iar noi colaborăm foarte strâns cu Curtea Penală Internațională. Am trimis sprijin în Ucraina pentru a ajuta la colectarea de probe, de la declarații ale martorilor la probe video. Am vorbit cu guvernul ucrainean despre această idee a unui tribunal. Suntem deschiși la ideea unui tribunal, o luăm în considerare în prezent, dar ceea ce ne dorim este cea mai eficientă modalitate de a-i urmări în justiție pe acei oameni care au comis aceste crime de război îngrozitoare, inclusiv violuri, violență sexuală, țintirea fără discriminare a civililor”, a declarat Liz Truss.

Conform acesteia, dacă tribunalul va contribui la realizarea acestui lucru, Marea Britanie ia în considerare cu siguranță posibilitatea de a-l sprijini.

(sursa: Mediafax)

×