x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie - Munciti legal!

Marea Britanie - Munciti legal!

de Anca Aldea    |    14 Dec 2006   •   00:00
Marea Britanie - Munciti legal!

Britanicii au lansat la Bucuresti o campanie menita sa-i informeze pe romani despre conditiile de munca din Regatul Unit.

"Fara permis de munca nu puteti lucra in Marea Britanie!" Acesta a fost mesajul transmis ieri de Ambasada britanica la Bucuresti, care a lansat, in colaborare cu Organizatia Internationala pentru Migratie, o campanie de informare privind munca legala in Marea Britanie. Au fost inaugurate cu aceasta ocazie un site (www.oim.ro/imigratie) si o linie telefonica destinata informarii cetatenilor care doresc sa munceasca in Regatul Unit dupa 1 ianuarie 2007 (linia gratuita 0800.82.34.56 functioneaza intre 13 decembrie 2006 si 31 martie 2007, de luni pana vineri). "Persoanele care se califica pentru programul destinat lucratorilor migranti cu inalta calificare vor fi admise la fel ca in prezent. Studentii vor putea lucra pana la 20 de ore saptamanal. Lucratorii calificati vor putea lucra acolo unde exista un deficit intern de forta de munca. Muncitorii necalificati vor putea accesa schemele sezoniere de angajare pe locurile vacante din sectorul agroalimentar", a spus ambasadorul britanic, Robin Barnett.

RESTRICTII. Christophe Prince, responsabil in cadrul Ministerului britanic de Interne, a tinut sa precizeze ca imigrantii legali au avut un impact pozitiv asupra economiei britanice, acesta fiind unul din motivele pentru care Londra a decis sa lase deschise portile lucratorilor romani si bulgari care doresc sa munceasca legal in Marea Britanie. Dar cei care nu se supun noilor reglementari risca amenzi usturatoare si procese costisitoare. Astfel, amenda impusa unui angajat ilegal este de pana la 1.000 de lire sterline (aproximativ 5.000 RON), iar cea data unui angajator care se foloseste de munca unui imigrant ilegal este de 5.000 de lire sterline.

×
Subiecte în articol: externe Marea Britanie