x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie nu poate avea o negociere specială pentru Londra

Marea Britanie nu poate avea o negociere specială pentru Londra

19 Dec 2017   •   11:26
Marea Britanie nu poate avea o negociere specială pentru Londra

Marea Britanie nu poate avea o negociere specială pentru Londra, a spus pentru The Guardian negociatorul șef pentru Brexit din Uniunea Europeană, în ciuda dorințelor Theresei May de a încheia un acord comercial personalizat.

Michel Barnier a spus că este inevitabil ca băncile britanice și firmele financiare să nu-și piardă pașaportul care le-a permis până acum să comercializeze liber cu Uniunea Europeana, ca rezultat al deciziei de a părăsi piața unică.

„Nu există loc (pentru serciviile fiinanciare). Nu este niciun acord comercial unic deschis pentru serviciile financiare. Nu există”, a spus Michel Barnier. Acesta a spus că este o consecință a „liniilor roși pe care britanicii le-au ales pentru ei. În părăsirea pieții unice, aceștia pierd pașapoartele serviciilor financiare”.

Declarație strictă distruge speranțele secretarului pentru Brexit, David Davis, de a încheia o înțelegere unică de comerț care să includă serviciile financiare. Secretarul pentru Brexit a solicitat o înțelegere „Canada plus plus plus” cu Uniunea Europeana, o referire la acordul liber de comerț încheiat între Ottawa și Bruxelles în 2016, dar cu adăugări cruciale ale serviciilor financiare.

 

×