x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie , turism pe ceas

Marea Britanie , turism pe ceas

20 Feb 2011   •   18:38

Pentru a impulsiona turismul şi a le ridica moralul cetăţenilor, Guvernul de la Londra ia în serios strategia de a modifica ora oficială pe teritoriul ţării. Mai precis, ceasurile ar urma să fie date cu o oră înainte, în cadrul unui plan care a primit reacţii favorabile inclusiv din partea premierului David Cameron, scrie BBC în pagina online.

Iniţiativa ar aduce Marea Britanie în rând cu majoritatea statelor europene. Săptămâna următoare, Departamentul pentru Cultură, Mass-media şi Sport va publica oficial o propunere ce va intra în dezbatere publică. "Este important ca o astfel de trecere să fie susţinută de absolut toţi britanicii", a spus premierul David Cameron. Dacă iniţiativa o să aibă parte de susţinerea dorită de premier, va urma o perioadă-test ce va dura trei ani.

Asociaţiile din domeniul turismului s-au declarat deja suporteri ai planului. Potrivit BBC, operatorii din turism estimează că nu­mă­rul turiştilor străini va creşte da­că în Marea Britanie se va în­tu­neca mai târziu, iar beneficiile financiare aduse economiei se vor ridica la 3 miliarde de lire sterline (aproximativ 3,5 miliarde de euro) pe an. Cei mai sceptici cu privire la schimbarea orei sunt scoţienii, care se tem că numărul accidentelor rutiere produse la orele mici ale dimineţii, când bezna va fi mai mare, va creşte. Marea Britanie a efectuat un experiment similar în perioada 1968-1971.

×