x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie vrea să coopereze cu UE pentru aplicarea Acordului Brexit în Irlanda de Nord

Marea Britanie vrea să coopereze cu UE pentru aplicarea Acordului Brexit în Irlanda de Nord

07 Noi 2022   •   20:00
Marea Britanie vrea să coopereze cu UE pentru aplicarea Acordului Brexit în Irlanda de Nord

Premierul britanic, Rishi Sunak, a convenit cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, asupra necesităţii de a coopera pentru depăşirea disputelor referitoare la aplicarea Acordului Brexit în provincia britanică Irlanda de Nord.

Rishi Sunak s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen cu ocazia participării la Conferinţa părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP27), organizată de Naţiunile Unite în Egipt.

"Premierul britanic a reafirmat necesitatea de a găsi soluţii la problemele foarte reale ale Protocolului nord-irlandez. Au convenit asupra importanţei de a colabora pentru a ajunge la o soluţie comună", a transmis Downing Street, potrivit agenţiei Reuters.

Guvernul de la Londra refuză aplicarea totală a Protocolului Acordului Brexit. Fostul Guvern Boris Johnson a acceptat menţinerea provinciei britanice Irlanda de Nord în piaţa unică a UE, pentru a nu afecta Acordul de Pace nord-irlandez. Însă autorităţile britanice ar trebui să aplice controale vamale între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rishi sunak brexit