x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marile companii japoneze şi-au întrerupt activitatea

Marile companii japoneze şi-au întrerupt activitatea

de Daniela Ivan    |    11 Mar 2011   •   14:51

Mai multe fabrici din Japonia şi-au întrerupt activitatea în urma cutremurului, relatează Bloomberg.

Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume, a închis provizoriu trei uzine, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Bloomberg, în timp ce Honda a suspendat producţia a două fabrici.

Sony a oprit lucrul în şase fabrici din nord-estul Japoniei, evacuându-le în urma analizării impactului întreruperilor de curent şi al pagubelor asupra acestor facilităţi, care produc discuri Blu-ray, capete magnetice şi baterii.

Nissan Motor Co. şi-a închis patru facilităţi: uzinele de automobile din Tochigi şi Kanagawa, precum şi fabricile de motoare din Kanagawa şi Fukushima.

Fuji Heavy Industries Ltd., producătorul automobilelor Subaru, a închis cinci fabrici, iar Toyota Boshoku Corp, un furnizor al Toyota Motor, a raportat pagube la o fabrică din Miyagi.

Acţiunile Toyota s-au tranzacţionat la Bursa din Frankfurt în scădere cu 3,8 procente, cel mai mare declin din 21 ianuarie până acum. Acţiunile Honda au scăzut cu 4,5%, în timp ce titlurile Sony au pierdut 2,5% la aceeaşi bursă.

×