x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marinarii ucraineni, puşi sub acuzare

Marinarii ucraineni, puşi sub acuzare

04 Dec 2018   •   21:30
Marinarii ucraineni, puşi sub acuzare

Toţi cei 24 de marinari de pe cele trei nave ucrainene sechestrate de gărzile de coastă ruse la 25 noiembrie au fost puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală a frontierei ruse, riscând până la şase ani de închisoare fiecare, a declarat, luni, pentru agenţia de presă RIA Novosti, avocatul acestora, Nikolai Polozov.

Douăzeci şi unu dintre ei se află în prezent în arest preventiv în închisoarea Lefortovo din Moscova, ceilalţi trei - care au fost răniţi în urma incidentului - în spitalul închisorii „Matrosskaia tişina”, tot din Moscova. Imediat după capturarea lor, marinarii ucraineni au fost iniţial transportaţi în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, iar apoi transferaţi în capitala rusă. Moscova susţine că navele ucrainene - două vedete blindate şi un remorcher - au intrat în apele teritoriale ale Rusiei în largul Crimeii, efectuând „manevre periculoase” şi fără să răspundă la somaţii și au încercat să pătrundă în strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov. Ucraina declară că navele sale au fost atacate în ape neutre din Marea Neagră, chiar dacă nu recunoaşte apartenenţa Crimeei la Rusia şi deci nici dreptul acesteia la ape teritoriale în zona peninsulei.

„Atât timp cât actualele autorități de la Kiev vor rămâne la putere, războiul va continua. Este mereu mai uşor să-ţi justifici eşecurile economice prin război”.

Vladimir Putin

 

 

×