x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mario Monti, Silvio Berlusconi şi mai mulţi directori de ziare din Italia, ameninţaţi cu gloanţe

Mario Monti, Silvio Berlusconi şi mai mulţi directori de ziare din Italia, ameninţaţi cu gloanţe

16 Dec 2011   •   10:19

Zece plicuri care contineau gloante si erau adresate premierului italian Mario Monti, predecesorului sau Silvio Berlusconi si unor directori de ziare au fost interceptate aseara, intr-un centru postal. Plicurile, care nu aveau timbre, au fost gasite la centrul de triere din Lamezia Terme, in regiunea Calabria, din sudul Italiei, anunta AFP, citata de Mediafax.

Scrisorile, trimise in numele "Miscarii proletarilor armati" (o grupare pana acum necunoscuta), contineau amenintari si injurii la adresa oficialilor politici si directorilor de ziare si cereau "revizuirea planului anticriza", in caz contrar vor "plati pretul".

"Va vom face pe toti sa platiti. Va vom lovi si va fi un razboi pana la moarte. Va vom face sa blestemati aceste masuri (anticriza-n.r.) prin sange. Nu veti mai putea sa dormiti linistiti. Plumbul nu rateaza, iar acum trotilul (explozibil-n.r.) soseste datorita prietenilor arabi", adauga mesajul.

Italia trebuie sa adopte o cura de austeritate severa, compusa in special din cresterea varstei de pensionare, marirea impozitelor si alte masuri nepopulare.

Plicul trimis lui Mario Monti continea un glont de calibru 9 milimetri, cel al lui Silvio Berlusconi un glont de 7,65 milimetri, ca si cel adresat lui Pier Luigi Bersani, liderul Partidului Democrat (PD), principala formatiune de stanga din Italia, precizeaza agentia de presa Ansa.

Alte plicuri au fost adresate lui Elsa Fornero, ministrul Muncii si Afacerilor Sociale, lui Pier Ferdinando Casini, liderul democrat-crestinilor din UDC, precum si directorilor cotidienelor Corriere della Sera, La Repubblica si altor trei ziare mai mici.

In urma cu patru zile, primarul Romei, Gianni Alemanno, a primit un plic care continea doua gloante si o scrisoare de amenintare cu moartea, atribuita Brigazilor Rosii.

×