x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incidente la Paris după victoria Marocului: 42 de arestări

Incidente la Paris după victoria Marocului: 42 de arestări

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2022   •   08:30
Incidente la Paris după victoria Marocului: 42 de arestări
Sursa foto: Hepta

Calificarea istorică a Marocului în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, prima ţară africană ajunsă în această fază a competiţiei, a fost sărbătorită de aproximativ 20.000 de persoane pe Champs-Élysées din Paris, unde au avut loc incidente care au dus la arestarea a 42 de persoane.

Un număr important de agenţi de poliţie, circa 1.220, a fost desfăşurat în zonă, pentru cele două meciuri din sferturile de finală, dintre Maroc şi Portugalia şi Franţa împotriva Angliei, de sâmbătă.

Bucuria iniţială s-a transformat treptat în revoltă, ducând la oncendierea a două motociclete pe străzile adiacente zonei Champs-Élysées.

Incidente s-au înregistrat şi la Milano, unde cel puţin 5.000 de oameni au ieşit pe străzi. Un bărbat a fost înjunghiat grav, potrivit Mediafax.

Victima, un tânăr de 30 de ani, pare să fi fost atacată de o persoană originară din Europa de Est, scrie presa peninsulară, iar acum se zbate între viaţă şi moarte

Potrivit martorilor oculari, se pare că victima, în vârstă de 30 de ani, a fost atacată în timp ce încerca să potolească o ceartă între alţi doi bărbaţi.

Marocanii au provocat incidente şi la Bruxelles, după ce au învins Belgia cu 2-0, iar în semifinale, naţionala lor se va duela cu Franţa.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Cupa Mondială Qatar 2022 maroc Paris