x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Martin Schulz, ales preşedinte al grupului europarlamentar S&D

Martin Schulz, ales preşedinte al grupului europarlamentar S&D

18 Iun 2014   •   12:09
Martin Schulz, ales preşedinte al grupului europarlamentar S&D

Social-democratul german Martin Schulz a fost ales astăzi, cu majoritate de voturi, preşedinte al grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European, informează Agerpres. El va îndeplini această funcţie pentru o perioadă de tranziţie de aproximativ trei săptămâni, până la finalizarea negocierilor referitoare la desemnarea viitorilor preşedinţi ai Parlamentului European şi Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019.

Martin Schulz este preşedintele în exerciţiu al Parlamentului European.

Grupul S&D este al doilea ca mărime din Parlamentul European (cu 191 de membri) - după cel al PPE, ce are 221 de membri.

Preşedintele Comisiei Europene va fi votat de Parlamentul European cu prilejul unei sesiuni plenare care va avea loc Strasbourg la mijlocul lunii iulie, numele candidatului fiind propus de şefii de stat şi de guvern din UE.

Jean-Claude Juncker, candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, este cel care va încerca să obţină o majoritate europarlamentară care să-l susţină pentru preşedinţia Comisiei. El va trebui să obţină însă şi o majoritate calificată în rândul liderilor celor 28 de state membre ale UE.

×