x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mărturiile unui călău din zilele noastre: "Ce fac eu e destul de simplu. Ochesc, trag şi aia e"

Mărturiile unui călău din zilele noastre: "Ce fac eu e destul de simplu. Ochesc, trag şi aia e"

de Cristian Ionescu    |    15 Noi 2011   •   12:16
Mărturiile unui călău din zilele noastre: "Ce fac eu e destul de simplu. Ochesc, trag şi aia e"

Chinezul Hu Xiao face parte din plutonul de executie care aplica pedeapsa capitala condamnatilor la moarte, in China. "Munca" lui nu este, de obicei, foarte complicata, cu o singura exceptie, momentul in care un detinut, condamnat la moarte, s-a ridicat si a luat-o la goana spre Hu Xiao, in timpul unei executii, scrie Reuters.

Hu este un fost ofiter al Politiei Judiciare Chineze si a descris, pentru Beijing Evening News, rutina executiei detinutilor chinezi condamnati pentru crima si alte infractiuni capitale. Potrivit grupurilor care monitorizeaza executiile, in China sunt ucisi mai multi detinuti decat in orice alta parte a lumii.

"De fapt, nu este atat de complicat pe cat credeti voi ca este. E simplu, folosim carabine, stam la aproximativ patru metri de detinutul condamnat, tintim, apasam pe tragaci, si cam aia e", a declarat Hu.

Cei mai multi detinuti selectati pentru executie sunt atat de ingroziti incat se prabusesc , neputand sa stea nici macar in picioare, spune Hu. "Exceptia? Un fost soldat condamnat pentru omor, a spus el. Respectivul s-a napustit spre mine, dar l-am aranjat repede. Era o tinta in miscare, dar m-am descurcat", spune Hu. "Acesti oameni merita pedeapsa cu moartea cu varf si indesat, pentru crimele lor".

Potrivit Reuters, China nu publica statistici privind numarului persoanelor pe care le executa. Insa, organizatiile pentru drepturile omului, printre care si Amnesty International, au spus ca in China se executa prizonieri mai multi decat in orice alta tara, de ordinul miilor, in 2010. Potrivit Amnesty, si SUA au executat 46 de persoane, aproape toate prin injectii letale, tot in 2010.

"Pentru mine, executiile au devenit o rutina cu mult timp in urma", a conchis Hu.

China pedepseste cu moartea 68 crime, inclusiv omucidere, trafic de droguri, viol, re-vanzarea incasarilor de TVA, proxenetism, furt, furtul sau tranzactionarea patrimoniului national sau relicvelor culturale, pornografie, comercializarea de bani falsi, infractiuni economice, specula in general si chiar uciderea unui urs panda.

×