x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Masacrul provocat de pandemia de coronavirus în azilele de bătrâni din Italia

Masacrul provocat de pandemia de coronavirus în azilele de bătrâni din Italia

17 Apr 2020   •   20:20
Masacrul provocat de pandemia de coronavirus în azilele de bătrâni din Italia

Directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Ranieri Guerra, a calificat recent drept ''masacru'' ceea ce s-a întâmplat în azilele de bătrâni din Italia, în timpul pandemiei.

Institutul Superior de Sănătate (ISS) din Italia a anunţat că peste 6.000 de vârstnici au decedat în căminele de bătrâni, începând din 1 februarie, iar circa 40% dintre ei prezentau simptome precum febră şi tuse. Mai puţin de o mie au fost testaţi pentru infecția cu coronavirus, informează agenţia EFE.

''Ştim că luna februarie a fost una cu puţine infectări, astfel că nu ştim câte decese au fost legate de coronavirus, dar mare parte din acestea s-au produs în a doua jumătate a lunii martie, în timpul vârfului de infecţii'', a declarat Graziano Onder, de la ISS.

În primele săptămâni ale pandeiei nu s-au efectuat suficiente teste în rândul vârstnicilor cu simptome asemănătoare gripei pentru că au fost testaţi cu prioritate pacienţii internaţi în spitale.

În urma verificărilor efectuate în căminele de bătrâni din Italia s-a constat că personalul care lucrează în aceste centre nu dispune de suficiente echipamente de protecţie.

Potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, circa jumătate din numărul total al deceselor cauzate de virusul COVID-19 în Europa s-au produs în centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, însă multe dintre ele nu au fost incluse în statisticile oficiale şi nici înregistrate drept cazuri asociate pandemiei.

×
Subiecte în articol: italia camine de batrani coronavirus teste