x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O mașină a intrat în birourile consulatului Chinei din San Francisco. Șoferul a fost împușcat

O mașină a intrat în birourile consulatului Chinei din San Francisco. Șoferul a fost împușcat

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   09:30
O mașină a intrat în birourile consulatului Chinei din San Francisco. Șoferul a fost împușcat
Sursa foto: Twitter

Polițiștii din San Francisco l-au împușcat mortal pe șoferul care a intrat cu mașina în consulatul Chinei.

Incidentul s-a produs luni, iar mașina a ajuns până în holul biroului unde se acordă vize, a anunțat Poliția americană, potrivit Reuters.

Autoriățile nu au oferit foarte multe detalii despre incident. Identitatea șoferului și cauzele nu sunt cunoscute, au spus polițiștii. De asemenea, nu a fost menționată nicio altă persoană rănită în urma incidentului.

„Nu știu câte persoane se aflau în interiorul biroului de vize în momentul coliziunii. Când ofițerii au ajuns la fața locului, au constatat că vehiculul se oprise în interiorul holului consulatului chinez. Ofițerii au intrat, au intrat în contact cu suspectul și a avut loc un schimb de focuri cu implicarea ofițerilor. Suspectul a fost declarat ulterior decedat la spital. A început o anchetă", a declarat Kathryn Winters, purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din San Francisco, în cadrul unei conferințe de presă.

Poliția colaborează cu anchetatorii de la Departamentul de Stat al SUA.

Oficiul diplomatic chinez din San Francisco a emis o declarație separată în care a afirmat că o „persoană neidentificată a intrat violent cu mașina în sala de documente a consulatului, reprezentând o amenințare serioasă pentru siguranța personalului și a persoanelor aflate la fața locului și provocând daune serioase instalațiilor și proprietăților consulatului".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: san francisco consulatul Chinei