x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măsură fără precedent în Japonia. Autoritățile oferă 857 de dolari fiecărui rezident

Măsură fără precedent în Japonia. Autoritățile oferă 857 de dolari fiecărui rezident

17 Apr 2020   •   23:00
Măsură fără precedent în Japonia. Autoritățile oferă 857 de dolari fiecărui rezident

Japonia va oferi un ajutor de 100.000 de yeni (857 de dolari) fiecărui rezident din această țară, japonez sau străin, pentru a ajuta la menţinerea economiei pe linia de plutire în timpul pandemiei de coronavirus, a anunţat premierul Shinzo Abe, transmite AFP.

"Vom face astfel încât să plătim suma rapid tuturor persoanelor", a declarat Abe într-o conferinţă televizată, în cadrul căreia a explicat hotărârea de a extinde starea de urgenţă la nivelul întregii ţări.

Guvernul a vrut într-o primă fază să ofere 300.000 de yeni (2.571 de euro) familiilor cărora li s-au redus veniturile din cauza pandemiei, însă a decis, în cele din urmă, să transfere un ajutor forfetar pentru toţi locuitorii. Premierul şi-a cerut scuze pentru confuzia produsă de aceste schimbări.

Măsura face parte din planul de relansare economică, în valoare de peste 900 de miliarde de euro, al autorităților, în contextul în care economia japoneză era pe punctul de a intra în recesiune chiar înainte de pandemie, înregistrând o contractare a PIB-ului de 1,8% în ultimul trimestru din 2019.

Turismul a scăzut cu 90%, comerţul şi industria sunt oprite, iar ţara nu poate miza pe efectul benefic al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara anului 2021.

Japonia înregistrează pentru moment mai puţine decese cauzate de coronavirus decât Europa sau SUA, dar ultimele cifre de la Tokyo, unde numărul de noi infectări a depăşit 200 în ultimele 24 de ore, stârnesc îngrijorare.

Până în prezent, Japonia are 9.231 de cazuri înregistrate şi 190 de decese.

Shinzo Abe a făcut un apel ferm ca populația să rămână în case pentru a evita răspândirea infectărilor.
 

×
Subiecte în articol: japonia Shinzo Abe