x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe May caută soluția miraculoasă

May caută soluția miraculoasă

03 Ian 2019   •   12:50
May caută soluția miraculoasă

Premierul britanic, Theresa May, va găsi o cale prin care acordul referitor la Brexit să fie aprobat de parlamentul de la Londra, a dat asigurări, ieri, ministrul de Externe, Jeremy Hunt, în timpul unei vizite în Singapore, transmite Reuters.

Decizia premierului de a amâna votul parlamentar programat în decembrie, din cauza unei înfrângeri ce părea iminentă, a aruncat într-o şi mai mare incertitudine viitorul procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Theresa May încearcă acum să obţină garanţii suplimentare din partea liderilor UE înaintea votului ce va avea loc în Camera Comunelor în luna ianuarie. „Când Theresa May va reveni cu acele asigurări pe care le cere de la Uniunea Europeană cu privire la faptul că acordul aflat pe masă nu ne va ţine captivi permanent în uniunea vamală (...), atunci va găsi o cale de a trece acest acord prin parlament”, a declarat Hunt, în sesiunea de întrebări şi răspunsuri care a urmat unui discurs susţinut în Singapore. Întrebat despre perspectiva organizării unui al doilea referendum, Jeremy Hunt a afirmat că acesta ar dăuna democraţiei, iar consecinţele sociale ale rămânerii în Uniunea Europeană ar fi „devastatoare”. În mesajul său de Anul Nou, premierul Theresa May a făcut apel la parlament să susţină acordul cu blocul comunitar în privința Brexit pentru a permite Marii Britanii „să intre într-o nouă etapă” şi să depăşească astfel diviziunile din societatea britanică.

La peste doi ani de la referendumul din 2016, societatea britanică este profund divizizată asupra oportunității şi a modalităţilor de ieşire din UE, prevăzută să aibă loc pe 29 martie.

 

Theresa May încearcă să-și convingă parlamentarii să voteze pentru un acord cu UE

×