x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe McCain îşi recunoaşte înfrângerea şi îl felicită pe Obama

McCain îşi recunoaşte înfrângerea şi îl felicită pe Obama

05 Noi 2008   •   00:00

Candidatul republican la Casa Albă, John McCain, şi-a recunoscut, marţi noapte, la Phoenix, statul Arizona, înfrângerea la alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi l-a felicitat pe contracandidatul său, democratul Barack Obama, pentru victoria obţinută, adăugând că i-a telefonat acestuia pentru a-l felicita personal.



Referindu-se la rivalul său, McCain a apreciat perseverenţa acestuia şi a adăugat că victoria în alegeri are o semnificaţie aparte pentru afro-americani, dovedind încă o dată că Statele Unite oferă oportunităţi egale tuturor. Amintind că ţara se confruntă cu vremuri grele, McCain a făcut apel la unitate pentru a face faţă numeroaselor provocări.

Şi Bush l-a felicitat pe Obama
Preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush, i-a telefonat democratului Barack Obama, pe care l-a felicitat pentru victoria obţinută în alegerile prezidenţialei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Dana Perino, citat de AFP.

"Domnule preşedinte, felicitările mele! Ce seară superbă pentru dumneavoastră, pentru familia şi pentru susţinătorii dumneavoastră!", a spus Bush. "Vă promit că această tranziţie se va desfăşura lin. Sunteţi pe punctul de a face una dintre cele mai mari călătorii din viaţa dumneavoastră. Felicitări, vă doresc să vă facă plăcere", a adăugat preşedintele american în exerciţiu. Perino a precizat că Bush l-a invitat pe Obama să facă în curând o vizită la Casa Albă, împreună cu familia.

×