x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Meciurile de fotbal, pierdute automat de echipele cu fani rasiști

Meciurile de fotbal, pierdute automat de echipele cu fani rasiști

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2024   •   09:15
 Meciurile de fotbal, pierdute automat de echipele cu fani rasiști

În cazul în care fanii unei echipe comit abuzuri rasiste, echipa lor pierde automat meciul. Aceasta este regula pe care o cere Gianni Infantino, președintele FIFA, după incidentele „total dezgustătoare” de la două partide desfășurate sâmbătă, unul în Italia și celălalt în Anglia.

Meciul dintre Udinese și AC Milan a fost întrerupt la un moment dat din cauza manifestărilor rasiste ale suporterilor echipei gazdă la adresa portarului milanez Mike Maignan. Un incident similar s-a produs în liga a doua engleză, la meciul Sheffield Wednesday - Coventry, victima fiind jucătorul Kasey Palmer, de la oaspeți.

În acest moment, există o procedură în trei pași în cazul unor astfel de derapaje, însă Infantino vrea măsuri mai dure.

„Pe lângă procedeul în trei pași (meci oprit, meci reoprit, meci abandonat), trebuie să implementăm regula pierderii automate a meciului pentru echipa ai cărei fani sunt responsabili de abandonarea meciului, suspendarea stadionului și plângeri penale împotriva rasiștilor”, a scris Infantino pe platforma X.

„Lucrurile nu se vor schimba niciodată, indiferent cât de mult vom încerca”

Sâmbătă, jucătorii lui AC Milan au ieșit de pe teren după ce internaționalul francez Mike Maignan, portarul echipei, le-a spus că din tribune se aud „sunete de maimuță”. După reluarea jocului, Milan a câștigat partida cu 3 - 2. 

„N-ar trebui să existe așa ceva în fotbal, dar din nefericire, de mulți ani, se tot repetă”, a spus portarul Milanului. „Cu toate camerele de supraveghere și sancțiunile, trebuie făcut mai mult pentru a schimba lucrurile”.

Clubul rival din Milano, Inter, și-a exprimat sprijinul pentru Maignan, un mesaj venind și de la Kylian Mbappe: „Destul e destul”.

În incidentul similar din Anglia, meciul a fost întrerupt pentru mai multe minute, arbitrii discutând cu managerii ambelor echipe.

Oficialii lui Sheffield Wednesday au recunoscut că sunetele rasiste au venit din tribune și au anunțat că „oricine este găsit vinovat se va confrunta cu cele mai severe sancțiuni posibile”.

„Sunt negru și sunt mândru, și îmi cresc cei trei copii să fie exact la fel. O să fiu sincer: simt că lucrurile nu se vor schimba niciodată, indiferent cât de mult vom încerca”, a spus jucătorul agresat, But Palmer. El a adăugat însă că „o mână de fani care fac ca maimuțele nu definesc toți fanii” și că apreciază „toată dragostea și tot sprijinul pe care l-am primit”. 

 

×
Subiecte în articol: meciuri fotbal fani rasisti