Mediatorii şi observatorii în conflictul transnistrean au cerut părţilor să reia convorbirile în vederea găsirii unei soluţii juste şi durabile, a anunţat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa /OSCE/.
Conform rian.ru, Rusia, Ucraina şi OSCE sunt mediatori în conflict, în timp ce Uniunea Europeană /UE/ şi Statele Unite ale Americii /SUA/ au statut de observator. Reprezentanţii lor s-au întâlnit marţi la Viena. RIA Novosti mai afirmă că regiunea separatistă rusofonă Transnistria şi-a menţinut de facto independenţa faţă de Republica Moldova de la scurtul război din 1992, ce a reprezentat punctul culminant al tensiunilor care au urmat după destrămarea fostei URSS. Rusia are trupe de ''menţinere a păcii'' în regiune din iulie 1992, iar procesul negocierilor este ''îngheţat'' din februarie 2006.
Potrivit agenţiei ruse de presă menţionate, Alexandru Cujba, noul ambasador al Republicii Moldova la Naţiunile Unite, a declarat în urmă cu câtva timp că guvernul de la Chişinău, care a susţinut în mod deschis unirea cu România şi strângerea relaţiilor cu Occidentul, va cere retragerea trupelor ruseşti din Transnistria.
Citește pe Antena3.ro