x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un medicament pentru pierderea în greutate a fost aprobat de americani

Încă un medicament pentru pierderea în greutate a fost aprobat de americani

de Redacția Jurnalul    |    09 Noi 2023   •   09:15
Încă un medicament pentru pierderea în greutate a fost aprobat de americani

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat miercuri medicamentul Eli Lilly pentru pierderea în greutate, oferind astfel producătorului american de medicamente intrarea oficială pe o piață profitabilă care a captat entuziasmul Wall Street în acest an.

FDA a aprobat tirzepatida, care va fi vândută sub numele de marcă Zepbound, pentru a fi utilizată de către adulții cu un indice de masă corporală (IMC) de cel puțin 30, sau un IMC de 27 sau mai mare dacă pacientul are și o altă problemă de sănătate legată de greutate, cum ar fi bolile de inimă.

„Obezitatea și excesul de greutate sunt afecțiuni grave care pot fi asociate cu unele dintre principalele cauze de deces, cum ar fi bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și diabetul”, a declarat într-un comunicat John Sharretts, director în cadrul Centrului pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor din cadrul FDA.

Tirzepatida este deja aprobată sub denumirea comercială Mounjaro pentru diabetul de tip 2 și fusese din ce în ce mai mult utilizată „off-label” pentru pierderea în greutate în timp ce aprobarea pentru obezitate era în curs de aprobare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: obezitate diabet lilly