x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medvedev revine asupra declaraţiilor sale legate de un "nou război rece"

Medvedev revine asupra declaraţiilor sale legate de un "nou război rece"

15 Feb 2016   •   15:00
Medvedev revine asupra declaraţiilor sale legate de un "nou război rece"

Premierul rus Dmitri Medvedev a revenit, într-un interviu pentru presa americană, asupra declaraţiilor sale legate de un "nou război rece" făcute la Conferinţa de securitate de la Munchen, încercând să-şi tempereze afirmaţiile în acest sens.

"Nu am spus niciodată că a început un nou război rece, ci am spus că deciziile NATO împing spre apariţia unui nou război rece. Asta am spus şi sunt gata să confirm încă o dată", a declarat şeful guvernului rus în interviul menţionat, relatează RIA Novosti.

"Înaintea mea a vorbit (la Munchen) fostul meu coleg, domnul (Jens) Stoltenberg, care este acum secretarul general al NATO, dar despre ce a vorbit el oare? El a spus că Rusia trebuie izolată, contingentele întărite, apărate toate graniţele. Dacă aceasta nu este pregătire de război rece, atunci ce este? Aceasta este realitatea", a continuat Medvedev.

La forumul de la Munchen, Dmitri Medvedev a declarat sâmbătă, potrivit AFP, că relaţiile ruso-occidentale au intrat într-un "nou război rece". "Putem spune lucrurile mai clar: am alunecat într-o perioadă de nou război rece. Ceea ce a rămas este o politică inamicală şi închisă, în opinia noastră, a NATO faţă de Rusia. Avem nevoie de un al treilea seism mondial pentru a înţelege că este nevoie de cooperare şi nu de confruntare?", a subliniat premierul rus.

Declaraţiile sale interveneau la câteva zile după ce miniştrii apărării din NATO, reuniţi la Bruxelles, aprobaseră un plan de consolidare a prezenţei Alianţei Nord-Atlantice în flancul său estic, plan considerat de Moscova un factor destabilizator având ca scop izolarea Rusiei

Pe acest fond, o întâlnire între ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, şi secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a avut loc vineri la Munchen, în contextul Conferinţei de securitate din capitala Bavariei, dar cei doi nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa reluării dialogului în cadrul Consiliului NATO-Rusia, organism de cooperare care nu a mai funcţionat din iunie 2014. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev