x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Memoriile unei foste Prime Doamne a Franţei

Memoriile unei foste Prime Doamne a Franţei

06 Oct 2013   •   17:46
Memoriile unei foste Prime Doamne a Franţei
Sursa foto: www.mainandcentral.org

Fosta soţie a lui Nicolas Sarkozy a fost o prezenţă foarte discretă alături de fostul preşedinte al Franţei. S-au despărţit  în 2007, iar ea s-a mutat în America şi s-a recăsătorit. Acum, fosta Primă Doamnă a Franţei revine în prim-plan cu autobiografia sa, “Pofta de adevăr”, care va fi lansată la 9 octombrie, dar din care presa a publicat deja câteva extrase.

Publicaţii ca Elle, Le Point şi multe altele au relatat unele dintre cele mai fascinante dezvăluiri despre viaţa fostei Prime Doamne a Fraţei, iar o mulţime de alte publicaţii şi posturi de televiziune se pregătesc de marea lansare, precum şi de interviurile şi comentariile de după acest eveniment.

Editorul Thierry Billard a declarant pentru Le Monde că speră să realizeze din această autobiografie, care va ieşi într-un tiraj de 70.000 de exemplare, “unul dintre best-seller-urile anului”.

Într-un interviu publicat în Elle, săptămâna trecută,Cecilia a dezvăluit deja unele dintre cel mai bine păstrate secrete ale sale. Astfel, ea a povestit cum unele dintre prietenele sale au divorţat pentru a-i lua locul, după ce ea se despărţise de Nicolas. “Vă uimeşte, nu-i aşa?!”, a afirmat ea în cadrul acelui interviu. “Eu am văzut tot ce era mai rău. Oamenii fac orice pentru bani şi putere. Eu am reuşit în schimb să îmi recuperez vechii prieteni, care au venit la mine şi mi-au spus: 'Ne-ai lipsit mult, erai mereu atât de ocupată'”, a mai dezvăluit fosta Primă Doamnă a Franţei. În ceea ce priveşte angajamentele sale politice în vremea cât era soţie de preşedinte, Cecilia obişnuia să spună lucrurilor pe nume. “Nu mi-a fost frică niciodată să spun ceea ce gândesc”, s-a confesat ea, povestind apoi că s-a implicat într-o lege privind prostituţia, ea fiind de părere că acest fenomen nu poate fi eradicat, dar ar putea fi controlat. A făcut şi o fundaţie pentru a le ajuta pe victimele acestui flagel, “Cecilia Attias Foundation for Women”.

La 55 de ani, Cecilia se consideră a fi o femeie împlinită,cu o viaţă de familie împlinită. Ea a dezvăluit că fiul ei, Louis, de 16 ani, este “fascinat de armată, încă de când era mic. În camera lui a afişat discursul generalului Patton. S-a înscris la un colegiu militar şi vrea să facă o carieră militară”, a mai spus fosta Primă Doamnă.
“Sunt o familistă convinsă”, a mai mărturisit Cecilia. Ea are încă doi copii, Judith, de 29 de ani şi Jeanne-Marie, care este psiholog pentru copii şi lucrează în Dubai, unde locuieşte cu soţul lei şi cei doi copii ai lor. Vorbesc cu ei în fiecare zi”, a mai dezvăluit Cecilia, precizând că ea
locuieşte în prezent cu soţul lei, Richard şi cu fiica lui, Alexandra.

Povestea Ceciliei şi a lui Nicolas a fost, la început, a “dragostei
interzise”. Când s-au întâlnit, în anii '80, amândoi erau căsătoriţi. Familiile lor s-au împrietenit, dar amândoi şi-au dat seama că, între ei, există o atracţie exprem de puternică. Nicolas ”era inteligent, abil, spiritual… Mi-am dat repede seama că nu îl lăsam indiferent … Încet-încet, m-am îndrăgostit de acest bărbat care îmi vorbea despre toate problemele lui şi îmi cerea părerea”…
Aşa a început totul şi s-a încheiat printr-o căsătorie. Mai târziu, Palatul Elysee s-a dovedit a fi începutul sfârşitul poveştii lor de dragoste. După ce Sarkozy a obţinut al doilea mandat prezidenţial, au divorţat, iar el s-a recăsătorit în foarte scurt timp cu Carla Bruni.

Din povestea vieţii Ceciliei nu lipseşte nici episodul Nicolas Sarkozy- Carla Bruni. Cecilia a abordat pentru prima oară acest subiect. “Familia mea înseamnă copiii mei, nepoţii mei, bărbatul alături de care trăiesc şi copiii lui. Mi-am dorit mereu să fim o familie fericită, o familie care să dea un sens vieţii. Am obţinut acest lucru”, se confesează fosta Primă Doamnă a Franţei.
Cât despre Carla şi Nicolas, ea face dezvăluiri uluitoare, afirmând că nu are niciun fel de resentiment faţă de ei. Din contră, “ne-am recăsătorit amândoi şi suntem fericiţi. Îl respect şi mă respectă, mi-e drag. Îmi place foarte mult şi Carla. O iubesc, este o femeie delicată şi inteligentă.
Mica Giulia (fiica lui Nicolas Sarkozy şi a Carlei Bruni) este adorabilă. Am venit la Paris să o vedem încă de când s-a născut. Este tatăl ei întreagă!”, a mai mărturisit Cecilia. (S. Stancu)

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy carla bruni