x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel spune că acordul cu Grecia este unul dur pentru toate părţile implicate

Merkel spune că acordul cu Grecia este unul dur pentru toate părţile implicate

17 Iul 2015   •   12:29
Merkel spune că acordul cu Grecia este unul dur pentru toate părţile implicate

Acordul la care s-a ajuns cu greu luni pentru a oferi Greciei un nou sprijin financiar în schimbul reformelor este 'dur' atât pentru populaţia elenă, cât şi pentru celelalte ţări din zona euro, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, potrivit AFP.

'Nu există nicio îndoială că rezultatul de luni dimineaţă este greu atât pentru oamenii din Grecia, cât şi pentru ceilalţi', a spus Merkel, încercând să convingă parlamentarii germani să dea undă verde negocierilor pentru al treilea plan de ajutor pentru Atena.

Cancelarul german a subliniat că acordul, rezultat în urma unei 'ultime încercări' de negociere, cere 'o solidaritate fără precedent' pentru unii şi 'exigenţe fără precedent' pentru Grecia.

Angela Merkel a estimat vineri că alternativa la noul program de ajutor pentru Grecia este 'haosul' şi că ar fi 'absolut iresponsabil' 'să nu se încerce cel puţin să se pună la punct un astfel de ajutor'.

'Ştiu că mulţi dintre voi au îndoieli şi îngrijorări', a spus cancelarul german în faţa deputaţilor din Bundestag, chemându-i să se pronunţe asupra principiului acestui ajutor.

'Am acţiona absolut iresponsabil dacă nu am încerca să mergem pe această cale', a spus ea, adăugând că 'alternativa ar fi haosul asigurat'.

×