x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesajul Papei de Ziua Femeii: egalitatea de șanse este cheia unei lumi mai bune

Mesajul Papei de Ziua Femeii: egalitatea de șanse este cheia unei lumi mai bune

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   16:30
Mesajul Papei de Ziua Femeii: egalitatea de șanse este cheia unei lumi mai bune
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc susține că egalitatea de șanse pentru femei este cheia unei lumi mai bune. Declarația a fost făcută miercuri, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Papa Francisc a denunțat miercuri violența și prejudecățile împotriva femeilor și a declarat că acordarea de salarii și oportunități egale ar putea contribui la crearea unei lumi mai pașnice și mai durabile.

Într-o prefață de carte publicată de site-ul Vatican News cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Francisc a subliniat diferențele dintre bărbați și femei, dar a făcut apel la „egalitate în diversitate" pe „un teren de joc deschis tuturor jucătorilor".

„Îmi place să cred că, dacă femeile s-ar putea bucura de o deplină egalitate de șanse, ele ar putea contribui substanțial la schimbarea necesară pentru o lume a păcii, a incluziunii, a solidarității și a durabilității integrale", a spus papa.

Tot miercuri, la sfârșitul audienței săptămânale din Piața Sfântul Petru, Papa s-a referit la Ziua Femeii cerând mulțimii „un rând de aplauze pentru toate femeile, pentru că ele merită".

Francisc a numit mai multe femei în funcții de conducere de când a devenit papă și a declarat anul trecut că „de fiecare dată când o femeie primește o poziție la Vatican, lucrurile se îmbunătățesc".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc ziua femeii