x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesaj secret, descifrat după aproape 200 de ani. Ce avertisment ascunde o pictură realizată în 1848

Mesaj secret, descifrat după aproape 200 de ani. Ce avertisment ascunde o pictură realizată în 1848

12 Sep 2012   •   06:52
Mesaj secret, descifrat după aproape 200 de ani. Ce avertisment ascunde o pictură realizată în 1848

Unul dintre cei mai de seama pictori britanici, John Everett Millais, a realizat in anul 1848 un tablou care ascunde un mesaj secret, scrie Daily Mail. Potrivit expertilor, pictura "Isabella" contine un avertisment privind masturbarea, considerata a fi un mare pacat in epoca Victoriana.

Expertii spun ca, la o privire mai atenta, in cadru poate fi observat un barbat cu penisul aflat in erectie. In realitate, insa, este vorba doar despre umbra lasata de un obiect aflat pe masa. Angajatii Galeriei "Tate" din Londra spun ca simbolul este clar: barbatul care pare sa aiba falusul in erectie sugereaza ideea de "bestie, bruta".

Millais a pictat acest tablou cand avea 19 ani. Astazi, capodopera este expusa in Galeria "Walker Art", din Liverpool.

Povestea din spatele tabloului suna cam asa: Ucenicul Lorenzo, care se indragosteste de fiica unui negustor, Isabella, este ucis de catre unul dintre fratii tinerei. Mai tarziu, fata gaseste mormantul lui Lorenzo, ii taie capul si il ingroapa intr-un vas cu busuioc. Fratii Isabellei gasesc vasul si il fura, iar fata moare de inima rea.

Pictura lui John Everett Millais surprinde scena in care fratii Isabellei privesc cuplul in mod dezaprobator, iar barbatul care pare sa aiba falusul in erectie este chiar unul dintre fratii Isabellei.

"Cred ca Millais nu a pictat forma falusului in erectie pentru a induce ideea ca fratele isi dorea sora din punct de vedere sexual. Ce a vrut sa sugereze este ideea de bestie, bruta. Iar ceea ce intareste aceasta ipoteza este faptul ca barbatul sparge o nuca, iar linia piciorului duce direct catre pantecele Isabellei", a declarat pentru Daily Mail curatorul Alison Smith.

Ideea masturbarii sugereaza si egoismul personajului, dorinta lui de a-si implini propriile pofte, adauga Carol Jacobi, curatorul care a observat mesajul ascuns si care va scrie si o carte despre acest subiect.

×