x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesajul Rusiei de Ziua Independenţei: Suntem pregătiţi să aprofundăm parteneriatul strategic pe toate planurile

Mesajul Rusiei de Ziua Independenţei: Suntem pregătiţi să aprofundăm parteneriatul strategic pe toate planurile

27 Aug 2009   •   00:00

"În ultimii ani, am reuşit prin eforturi comune să punem la punct o dezvoltare ascendentă a relaţiilor ruso-moldovene. Suntem gata pentru aprofundarea pe viitor a parteneriatului nostru strategic pe toate direcţiile, pentru consolidarea prieteniei între popoarele noastre şi a înţelegerii reciproce, spre binele Rusiei şi Republicii Moldova", se afirmă în mesajul de felicitare trimis de preşedintele rus Dmitri Medvedev omologului său moldovean Vladimir Voronin, cu ocazia marcării joi, 27 august, a Zilei Independenţei Republicii Moldova, relatează ITAR-TASS, citând serviciul de presă al Kremlinului.



"Profit de această ocazie, pentru a vă felicita şi cu prilejul celei de-a 65-a aniversări de la eliberarea Moldovei de sub cotropitorii fascişti. Această dată este sfântă pentru ţările noastre. Operaţiunea Iaşi-Chişinău din 1944 reprezintă o dovadă istorică elocventă a spiritului de sacrificiu şi a legăturilor noastre puternice frăţeşti.Aducem un omagiu memoriei tuturor celor care au dat dovadă de vitejie pentru libertatea şi prosperitatea viitoarelor generaţii" - se menţionează în mesajul preşedintelui adresat liderului de la Chişinău.

×
Subiecte în articol: externe