x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Milton a ajuns în Florida: Deplasați-vă imediat către zone mai înalte! Meteorologii americani primesc amenințări cu moartea

Uraganul Milton a ajuns în Florida: Deplasați-vă imediat către zone mai înalte! Meteorologii americani primesc amenințări cu moartea

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2024   •   08:12
Uraganul Milton a ajuns în Florida: Deplasați-vă imediat către zone mai înalte! Meteorologii americani primesc amenințări cu moartea
Sursa foto: Hepta/„Deplasați-vă imediat către zone mai înalte! Situația este extrem de periculoasă și pune viața în pericol”

Uraganul Milton, categoria 3 din 5, a atins ţărmul în Florida, în sud-estul Statelor Unite, a anunţat miercuri Centrul american pentru uragane (NHC), transmite AFP.

„Deplasați-vă imediat către zone mai înalte! Situația este extrem de periculoasă și pune viața în pericol”, a avertizat Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din SUA, scrie Sky News.

Avertismentul afectează aproximativ două milioane de persoane, în contextul inundațiilor provocate de uraganul Milton.

În Tampa și St. Petersburg, a plouat deja foarte mult, ceea ce a dus la inundații majore în anumite zone. NWS a transmis un avertisment urgent către locuitorii acelor zone: „Deplasați-vă imediat către zone mai înalte! Situația este extrem de periculoasă și pune viața în pericol”.

Vânturi violente, de aproape 160 km/h, au fost înregistrate în regiune, ceea ce a dus la avarii semnificative. Peste un milion de locuințe din Florida au rămas fără curent electric, în special în comitatele Sarasota și Manatee.

Se preconizează că Milton va "slăbi treptat" pe măsură ce se deplasează spre est, în vestul Atlanticului, şi este probabil să devină o furtună extratropicală la începutul zilei de vineri.

Meteorologii din SUA primesc amenințări cu moartea

Meteorologii americani au o misiune grea în sezonul uraganelor. Ei încearcă să lupte cu dezinformarea, între timp primind amenințări cu moartea de la adepții teoriei conspirației, scrie Rolling Stone Magazine.

Cum uraganul Milton deja face ravagii în Florida, meteorologii se confruntă cu o creștere alarmantă a dezinformării și primesc amenințări cu moartea.

Matthew Cappucci, meteorolog din Washington D.C., a vorbit despre o schimbare semnificativă în ultimele luni în ceea ce privește teoriile conspiraționiste, cum ar fi cele care susțin că guvernul controlează vremea, spre exemplu. Situația a generat un climat de neîncredere și amenințări la adresa specialiștilor.

James Spann, meteorolog din Alabama, a declarat, la rândul său, că este copleșit de mesajele negative și teoriile conspiraționiste, care îi distrag atenția de la misiunea principală, aceea de a proteja oamenii în fața dezastrelor naturale. Pe lângă provocările profesionale, stresul și lipsa somnului contribuie la epuizarea specialiștilor în meteorologie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uraganul Milton amenintare cu moartea