x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mexic: Reprezentări care-l înfăţişează pe Donald Trump, arse în ritualul pascal ''Arderea lui Iuda''

Mexic: Reprezentări care-l înfăţişează pe Donald Trump, arse în ritualul pascal ''Arderea lui Iuda''

27 Mar 2016   •   13:43
Mexic: Reprezentări care-l înfăţişează pe Donald Trump, arse în ritualul pascal ''Arderea lui Iuda''

Reprezentări din hârtie şi plastic care-l înfăţişează pe Donald Trump, candidatul în cursa republicanilor pentru Casa Albă, au fost arse sâmbătă seară în capitala Mexicului Ciudad de Mexico şi în alte oraşe mexicane cu prilejul ritualului ''Arderea lui Iuda'' din săptămâna sfântă, care aminteşte de fapta lui Iuda Iscarioteanul când l-a trădat pe Iisus Hristos, relatează AFP şi Reuters.

În tradiţia mexicană, în săptămâna sfântă înaintea sfintelor sărbători de Paşti mexicanii ard reprezentări ale unor politicieni care nu sunt populari pentru a simboliza victoria binelui asupra răului şi pentru a anunţa sărbătoarea sfântă a Paştelui. Declaraţiile lui Donald Trump privind politicile împotriva imigranţilor au generat indignare în Mexic, notează Reuters.

În cartierul La Merced din capitala Ciudat de Mexico sute de rezidenţi au strigat ''moarte'' şi mai multe insulte în timp ce urmăreau distrugerea păpuşii din hârtie şi plastic, în mărime naturală, care-l reprezenta pe Donald Trump. Presa locală, citată de Reuters, relatează că mai multe astfel de reprezentări ale lui Donald Trump au fost arse pe teritoriul Mexicului, din oraşul Puebla până în zona industrială Monterey.

''De când el şi-a început campania electorală şi a început să vorbească despre imigranţi, Mexic şi mexicani, am spus că trebuie să realizăm o reprezentare a acestui tip'', a indicat Felipe Linares, meşteşugarul a cărui familie realizează de peste 50 de ani reprezentări moderne ale lui Iuda pentru ritualul din săptămâna sfântă. În anii trecuţi, fostul lider sindical acuzat de corupţie Elba Esther Gordillo şi preşedintele Enrique Pena Nieto s-au numărat printre cei reprezentaţi de Felipe Linares pentru acest ritual. Ritualul ''Arderea lui Iuda'' se desfăşoară, înaintea sfintelor sărbători de Paşti, în mai multe oraşe şi sate de pe teritoriul Venezuelei şi în anumite zone ale Greciei.AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump ars in mexic donald trump