x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mexicul, ameninţat de un nou uragan. Anunţul făcut de serviciul de meteorologie mexican

Mexicul, ameninţat de un nou uragan. Anunţul făcut de serviciul de meteorologie mexican

18 Sep 2014   •   10:08
Mexicul, ameninţat de un nou uragan. Anunţul făcut de serviciul de meteorologie mexican

După trecerea uraganului Odile, Mexicul este ameninţat din nou de un fenomen extrem, furtuna tropicală Polo care s-a transformat miercuri seara în uragan de categoria 1, de-a lungul coastei Pacificului, au anunţat serviciul de meteorologie mexican, Conagua.

'Polo, care este acum uragan de categoria 1, se află la 290 km sud de Manzanillo', oraş portuar din vestul ţării, a anunţat Conagua pe Twitter, conform AFP, citată de Agerpres.

Noua ameninţare intervine după ce Odile a lăsat în urmă un peisaj dezolant în California inferioară (nordul Mexicului), unde 5.000 de turişti au fost evacuaţi pe cale aeriană. Odile nu a făcut victime, dar a provocat pagube grave în localităţi din sudul peninsulei, lipsite de electricitate, apă potabilă, comunicaţii telefonice şi carburanţi.

Acum un an, în aceeaşi perioadă, Mexicul a fost lovit simultan de două uragane, Ingrid în Golful Mexic şi Manuel pe coasta Pacificului, fenomene care s-au soldat cu 157 de morţi şi cel puţin 1,7 milioane de sinistraţi, aminteşte AFP.

×