x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Jackson va fi înmormântat joi, la ora locală 19:00

Michael Jackson va fi înmormântat joi, la ora locală 19:00

de Marina Constantinoiu    |    03 Sep 2009   •   00:00

Regele muzicii pop îşi va găsi liniştea, în sfârşit, o dată cu înmormântarea sa, care va avea loc în cursul zilei de joi, la ora locală 19:00 (ora 02:00 GMT, vineri).



Michael Jackson va fi înmormântat în Holly Terrace Grand Mausoleum din cimitirul Glendale Forest Lawn, la câţiva kilometri de Hollywood, în nordul Los Angelesului, acelaşi loc în care se odihnesc Humphrey Bogart şi Clark Gable.

Doar familia Jackson şi câţiva prieteni apropiaţi vor participa la ceremonia de înhumare, spre deosebire de omagiul public adus starului, organizat în iulie la Los Angeles, la care au participat 20.000 de persoane.

După slujba de înmormântare, sicriul lui Michael Jackson va fi imediat încastrat într-un bloc de ciment foarte gros, pentru a alunga interesul eventualilor jefuitori de morminte. Totodată, camere de luat vederi dotate cu senzori de mişcare vor activa o alarmă pentru a atenţiona paznicii dacă cineva încearcă să se apropie de mormânt.

Un judecător din Los Angeles a decis, miercuri, ca fondul care administrează averea lui Michael Jackson să achite cheltuielile ocazionate de ceremonia de înhumare a starului, informează AFP.

Judecătorul Mitchell Beckloff a aprobat cererea formulată de Katherine Jackson, mama starului, după ce administratorii averii "regelului muzicii pop" şi-au dat acordul pentru a plăti cheltuielile ocazionate de înmormântarea acestuia.

Jerryl Cohen, care apără interesele administratorilor John Branca şi John McClain, a declarat că aceste cheltuieli pentru ceremonia de înhumare riscă să fie foarte ridicate. "Cheltuielile vor fi enorme, dar Michael Jackson a fost un om extraordinar", a declarat Jerryl Cohen, fără să precizeze însă despre ce sumă e vorba.

La rândul ei, Margaret Lodise, una dintre avocaţii celor trei copii, moştenitorii regretatului cântăreţ, a declarat că nu are nici o obiecţie pentru ca banii pentru înmormântare să provină din Fondul Michael Jackson. "Cred că această cheltuială nu va ruina pe nimeni, ţinând cont de soliditatea financiară a Fondului", a precizat Margaret Lodise.

Michael Jackson a făcut stop cardiac şi a murit la 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuată de poliţie şi de agenţii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla lângă star în ultimele momente ale vieţii acestuia.

Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale dintr-un anestezic puternic - Propofol -, potrivit unui mandat de percheziţie făcut public în 24 august, în oraşul Houston (Texas), unde sunt mai multe birouri ale medicului personal al starului, Conrad Murray, suspectat de omucidere.

Totodată, reprezentanţii Institutului de Medicină Legală din Los Angeles au spus, vineri, într-o declaraţie de presă, că în urma autopsiei s-a constatat că decesul lui Michael Jackson este un caz de omucidere şi a inclus o combinaţie de mai multe substanţe, potrivit CNN.com. Reprezentanţii Institutului au precizat că Michael Jackson a murit în urma unei "intoxicaţii profunde cu Propofol".
 

×
Subiecte în articol: externe michael jackson inmormăntare