x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Schumacher, în comă, victimă a unei infecţii pulmonare? Purtătoarea de cuvânt nu vrea să comenteze

Michael Schumacher, în comă, victimă a unei infecţii pulmonare? Purtătoarea de cuvânt nu vrea să comenteze

de Istvan Deak    |    Marina Constantinoiu    |    12 Feb 2014   •   15:40
Michael Schumacher, în comă, victimă a unei infecţii pulmonare? Purtătoarea de cuvânt nu vrea să comenteze

Multiplul campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher, aflat în comă artificială după accidentul suferit la schi, în staţiunea franceză Meribel, din Savoia, ar fi contractat şi o infecţie pulmonară, susţine cotidianul german Bild.

Infecţia s-ar fi instalat încă de săptămâna trecută, Schumacher fiind în plin proces de trezire treptată din coma artificială în care a fost plasat imediat ce a fost transportat la terapie intensivă la Spitalul Universitar din Grenoble.
Medicii ar fi început să-i administreze septuplului campion mondial antibiotice puternice.

Afecţiune gravă

Pneumonia, o afecţiune gravă şi mortală în cazuri extreme, a fost detectată la două săptămâni după ce medicii francezi au anunţat că au început procesul de trezire a lui Schumacher din coma artificială.

În opinia profesorului Heinz Peter Moecke, şeful urgenţelor la spitalul din Hamburg, pneumonia este o maladie gravă. Şi este cu atât mai gravă în cazul lui Michael Schumacher, pentru că în acest caz corpul beneficiază de mai puţin oxigen, tocmai când este sl ăbit de infecţie.

Bild nu are informaţii dacă pneumonia a întrerupt sau anulat procesul de trezire din comă.

Consecinţele pentru starea sănătăţii campionului de F1, care a împlinit în ianuarie 45 de ani, nu sunt previzibile, precizează Bild, care nu citează sursele acestei informaţii. Este însă posibil ca această nouă complicaţie să afecteze şi mai mult şansele sale de recuperare.

“Nu comentăm speculaţiile”

La rândul său, purtătorul de cuvânt al lui Michael Schumacher, deja celebra Sabine Kehm, care veghează ca presa să nu afle decât informaţiile pe care echipa medicală care-l are în îngrijire pe pilot vor să le dea publicităţii, s-a mulţumit să declare pentru Bild doar că “nu comentează specualţiile”. “Ca de obicei în acest gen de cazuri, răspunsul meu este: anunţurile privind starea sănătăţii lui Schumacher, care nu sunt făcute de medici sau de managerul său de comunicare, trebuie să fie tratate drept speculaţii”, a declarat aceasta agenţiei de presă DPA, preluată de le10sport.com.

La sfârşitul lunii ianuarie, medicii care îl îngrijesc pe Schumacher au început un proces de trezire treptată a pacientului, o etapă care ar putea dura multă vreme. La 6 februarie Internetul a luat foc, o informaţie despre decesul lui Schumacher, care a apărut iniţial pe reţeaua de microblogging Twitter, a obligat spitalul să dezmintă informaţia privind moartea campionului.
Schumacher a suferit leziuni craniene difuze şi serioase, după ce s-a lovit cu capul de o stâncă, în urma unei căzături. Deşi purta cască de protecţie, impactul a fost atât de puternic, încât aceasta a devenit inutilă, spărgându-se în două.

Mesajul de susţinere al lui Podolski pentru Schumacher

Chiar dacă Schumacher nu este mai bine, iar starea sănătăţii sale continuă să îngrijoreze lumea, el se poate baza pe susţinerea fanilor săi şi a multor sportivi, printre care şi Lukas Podolski, scrie euronews.fr. Atacantul de la Arsenal a publicat pe reţeaua Instagram o fotografie cu noua sa pereche de crampoane, pe care figura mesajul:”:Luptă-te, Michael, refă-te rapid!”. Sportivul programase la inaugurare noile încălţări pentru miercuri seara, în meciul cu Manchester United.

Mesajul lui Alonso


La rândul său, pilotul Fernando Alonso a ţinut să se exprime în legătură cu situaţia lui Schumi, cum este alintat campionul de Formula1. El a acordat un interviu postului american de televiziune CNN, în care afirmă că lumea este încă în stare de şoc după aflarea veştii privind accidentul pilotului. “În ziua în care am aflat despre accident nu îmi mai reveneam, să vă spun drept. Era omul tuturor recordurilor, care putea câştiga orice cursă şi să obţină aproape orice fără prea mari dificultăţi. Când vezi ce s-a putut întâmpla...Sperăm în fiecare zi să primim veşti bune de la spital. Toţi piloţii au un profund respect pentru el, pentru că este pilotul care ne-a motivat pe toţi să ne facem meseria şi pe care îl urmăream toţi când evoluam la karting”, a declarat pilotul, potrivit postului de televiziune TF1.

Ancheta privind circumstanţele şi cauzele accidentului, spre final

Investigaţia privind circumstanţele în care s-a produs tragicul accident la schi al lui Schumi se pare că se vor încheia în câteva zile, scrie dnaindia.com.

Potrivit The Mirror, după patru săptămâni de investigaţie, anchetatorii francezi au tras concluziile necesare şi au predat raportul biroului procurorului din Albertville.

Cel mai probabil producătorii echipamentului sportiv al lui Schumacher, producătorul căştii de protecţie pe care acesta o purta în momentul impactului cu stânca şi autorităţile care au realizat balizajul pistei de la Meribel vor fi absolviţi de orice vină în privinţa acestui accident.

Surse citate de publicaţia cu pricina mai susţin şi că un prieten apropiat de-ai lui Schumacher, fostul său şef Ross Brawn, a efectuat o vizită în secret joia trecută la spitalul unde este internat acesta, fiind strecurat în interior de staff-ul spitalicesc.

De când ar fi început procesul de trezire treptată din coma artificială a lui Schumacher, doctorii au constatat doar spasme, dar nu şi răspunsuri la testele cu stimuli, mai arată sursa citată.

×