x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michelle Obama, cu paporniţa după verdeţuri organice

Michelle Obama, cu paporniţa după verdeţuri organice

de Sînziana Stancu    |    18 Sep 2009   •   00:00

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a ieşit la cumpărături într-o piaţă de legume organice, cu serviciile secrete şi poliţia după ea.



Zona în care şi-a făcut cumpărăturile Prima Doamnă a Americii a fost percheziţionată şi blocată, scrie Washington Post. Serviciile secrete şi poliţia din Washington au venit acolo cu zeci de maşini, au blocat circulaţia pe două străzi şi intrarea în staţia de metrou McPherson Square. Au făcut percheziţii în zona din faţa Departamentului pentru Afacerile Veteranilor cu câini special dresaţi pentru depistarea bombelor, au blocat accesul pietonilor şi s-au poziţionat pe acoperişul clădirilor pentru a supraveghea perimetrul. Chiar dacă piaţa agroalimentară era situată în apropierea Casei Albe, Prima Doamnă s-a urcat în limuzina blindată şi a sosit în piaţă, însoţită de o escortă cu girofaruri.

ÎNDEMN

"Acum, haideţi să cumpărăm nişte mâncare", le-a spus Michelle Obama sutelor de oameni care veniseră să asiste. "Haideţi să cumpărăm!", i-a îndemnat ea, luând un coş de nuiele şi îndreptându-se spre un cort de unde l-a încărcat cu pere organice asiatice, roşii "cherry", cartofi, ouă şi două legături de napi. A pus în braţele unui consilier produsele, iar el le-a achitat şi le-a cărat, în timp ce Michelle s-a şi urcat în limuzină.

Ea a încurajat grupul Freshfarm Markets, care administrează mai multe pieţe agroalimentare, să amplaseze mai multe standuri în apropierea Casei Albe. A obţinut şi aprobări, ajutând pentru blocarea accesului pe Bulevardul Vermond în fiecare joi, la o oră de vârf.

Cumpărăturile ecologice ale doamnei Obama nu prea au fost pe placul ecologiştilor, care au criticat-o, spunând că rezultatul a fost diferit de cel al organizării unei pieţe de producători. Ei au făcut un calcul, raportat la toate eforturile logistice făcute pentru mersul la piaţă al consoartei preşedintelui american, din care a rezultat că fiecare roşie pe care ea a cumpărat-o a produs câteva tone de dioxid de carbon.

×
Subiecte în articol: externe