x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 18 migranți din Venezuela și Haiti au murit într-un accident în Mexic

Cel puțin 18 migranți din Venezuela și Haiti au murit într-un accident în Mexic

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   22:07
Cel puțin 18 migranți din Venezuela și Haiti au murit într-un accident în Mexic
Sursa foto: Twitter

Cel puțin 18 migranți din Venezuela și Haiti au murit într-un accident de autobuz în Mexic. 27 de persoane au fost rănite.

Cel puțin 18 migranți din Venezuela și Haiti au murit vineri, într-un accident de mașină în statul Oaxaca, în sudul Mexicului, potrivit procurorului general al statului, citat de AFP.

„Bilanțul provizoriu al acestui accident rutier este de 18 morți din Venezuela și Haiti", a precizat procurorul general într-un comunicat. Este vorba despre două femei, trei copii și 13 bărbați.

Accidentul s-a soldat și cu 27 de persoane rănite.

Imaginile arată că autobuzul în care se aflau migranții s-a răsturnat pe o parte, într-o curbă de pe autostradă. Cauza accidentului este în curs de investigare. Poliția a spus că la bordul vehiculului se aflau în total 55 de migranți, majoritatea din Venezuela, potrivit Associated Press.

Este cel mai recent dintr-o serie de decese de migranți în Mexic, pe fondul creșterii numărului de migranți care călătoresc spre granița cu SUA. Deoarece agențiile de control verifică adesea autobuzele obișnuite, migranții și traficanții caută adesea forme de transport riscante, cum ar fi autobuzele, trenurile sau camioanele de marfă nereglementate.

Săptămâna trecută, 10 migranți cubanezi au murit și alți 17 au fost grav răniți după ce un camion de marfă în care se aflau s-a prăbușit pe o autostradă din Chiapas, în apropiere de granița cu Guatemala.

Institutul Național de Imigrare a declarat că toți migranții cubanezi morți erau femei, iar una dintre ele avea sub 18 ani.

Institutul a precizat că șoferul vehiculului se pare că avea viteză excesivă și a pierdut controlul camionului. Șoferul a fugit de la locul faptei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: migranti mexic