x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mihai Ghimpu preferă să se "înece" decât să accepte ca Voronin să conducă Parlamentul

Mihai Ghimpu preferă să se "înece" decât să accepte ca Voronin să conducă Parlamentul

04 Mar 2010   •   00:00

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a afirmat că preferă să se "înece" decât să-i ofere şansa liderului comuniştilor, Vladimir Voronin, să devină preşedinte al Parlamentului.



Ghimpu a făcut această declaraţie în cadrul unei întrevederi cu studenţii de la Universitatea de Stat din Republica Moldova (USM) cu care a discutat despre depăşirea crizei constituţionale.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a precizat că se opune organizării de alegeri anticipate, fiind în favoarea adoptării unei noi Constituţii, informează Mediafax. El le-a precizat studenţilor că Alianţa pentru Integrare Europeană doreşte să depăşească în cel mult o lună criza constituţională. De asemenea, Mihai Ghimpu a criticat indirect soluţia propusă de membrii comisiei de la Veneţia.

Recomandările Comisiei se referă la modificarea unui articol din Constituţia Republicii Moldova referitor la procedura de alegere a preşedintelui, potrivit căruia, în cazul eşecului alegerii şefului statului cu voturile a 61 de deputaţi în două scrutine, Parlamentul are dreptul, conform Constituţiei, să organizeze un al treilea scrutin în cadrul căruia preşedintele să se aleagă cu majoritate simplă, de 52 de voturi.

×
Subiecte în articol: externe