x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de britanici ar fi putut avea rezultate fals negative la Covid

Mii de britanici ar fi putut avea rezultate fals negative la Covid

15 Oct 2021   •   19:30
Mii de britanici ar fi putut avea rezultate fals negative la Covid

Este posibil ca aproximativ 43.000 de persoane din Marea Britanie să fi primit în mod eronat un rezultat negativ la testul pentru coronavirus, din cauza unor erori de laborator, a anunțat guvernul britanic, citat de Bloomberg.

Oficialii au suspendat testele la laboratorul Immensa Health Clinic Ltd. din Wolverhampton, în centrul Angliei, în urma unei anchete privind rapoartele referitoare la persoane care au primit rezultate negative la testul PCR, după ce anterior au fost testate pozitiv prin intermediul altor tipuri de teste, a declarat vineri Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie.

NHS Test and Trace estimează că aproximativ 43.000 de persoane ar fi putut primi rezultate negative incorecte la testul PCR între 9 septembrie și 12 octombrie, majoritatea în sud-vestul Angliei, a precizat agenția. Instituția a descris incidentul ca fiind "un incident izolat atribuit unui singur laborator", dar a precizat că toate probele au fost redirecționate către alte laboratoare. Persoanele afectate vor fi contactate și vor fi sfătuite să facă un alt test.

Nu există "nicio dovadă că ar exista defecțiuni" la kiturile de testare în sine, a declarat Will Welfare, director de incidente de sănătate publică la UKHSA. "Publicul ar trebui să rămână încrezător în utilizarea lor și în alte servicii de laborator furnizate în prezent".

Directorul executiv al Immensa Health Clinic, Andrea Riposati, a declarat că firma "colaborează pe deplin" cu UKHSA.

(sursa: Mediafax)

×