x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de măgari, mobilizaţi pentru alegerile din Afganistan

Mii de măgari, mobilizaţi pentru alegerile din Afganistan

28 Iul 2009   •   00:00
Mii de măgari, mobilizaţi pentru alegerile din Afganistan
Sursa foto: SAAD SHALASH/Reuters

Peste 3.000 de măgari vor fi utilizaţi în Afganistan pentru distribuirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidenţiale de luna viitoare. Măgarii vor transporta buletinele de vot în regiunile inaccesibile ale ţării, zone unde nici măcar camioanele şi elicopterele nu pot ajunge, a declarat marţi reprezentantul ONU în Afganistan, Kai Eide.



Asinii vor fi încărcaţi cu buletine şi urne de vot şi vor fi trimişi pe crestele abrupte ale lanţului muntos Hindu Kush, care traversează mijlocul Afganistanului, relatează agenţia Associated Press, citată de Agerpres.

Circa 17 milioane de votanţi înregistraţi vor putea să-i aleagă pe viitorul preşedinte afgan şi pe membrii consiliilor provinciale la 20 august, în cadrul celui de-al treilea scrutin electoral din această ţară de la îndepărtarea talibanilor de la putere, în 2001.

'Sunt cele mai complicate alegeri pe care le-am văzut', a spus Eide, în timp ce inspecta un hangar unde materialele necesare pentru alegeri, împachetate şi sigiliate în cutii albastre, erau încărcate în camioane pentru a fi transportate în provinciile ţării. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe