x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un milionar perseverent: A picat pentru a 27-a oară admiterea la universitate!

Un milionar perseverent: A picat pentru a 27-a oară admiterea la universitate!

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   19:30
Un milionar perseverent: A picat pentru a 27-a oară admiterea la universitate!
Sursa foto: Hepta

Un milionar în vârstă de 56 de ani din China, Liang Shi, a picat pentru a 27-a oară la temutul examen "gaokao", cu care se intră la universitate. Cu părul alb și o avere solidă, Liang Shi a fost mereu frustrat că nu a reușit să obțină o notă suficient de bună la acest examen.

Cu toate acestea, succesul său în afaceri și ascensiunea socială îl fac să fie mândru.

Liang Shi a început cariera cu o slujbă modestă într-o fabrică și apoi și-a înființat propria companie de materiale de construcții, care i-a adus prosperitate și statutul de milionar. Cu toate acestea, el a rămas mereu obsedat de dorința de a intra la Universitatea din Sichuan, dar "gaokao" s-a dovedit a fi un obstacol dificil de depășit.

Examenul "gaokao" este considerat un test crucial în China. Doar cei cu punctaje foarte ridicate pot accesa cele mai bune universități, iar concurența este acerbă, locurile fiind limitate.

Liang Shi a picat pentru prima dată acest examen la vârsta de 16 ani și a continuat să-l susțină de încă 27 de ori, fără succes. Cu toate acestea, el nu s-a descurajat și a încercat din nou în fiecare an începând din 2010. Chiar și în timpul pandemiei de COVID-19, cu restricții stricte de sănătate și dificultăți în susținerea examenelor, el a continuat să se pregătească intens.

Liang Shi a adoptat un stil de viață dedicat studiului, petrecând ore în șir cu manualele școlare, renunțând la distracții și chiar jocul său preferat, mah-jong. Cu toate acestea, rezultatele obținute în acest an au fost din nou dezamăgitoare, iar el nu a reușit să obțină un punctaj suficient pentru a intra la nicio universitate, nici măcar la cele mai puțin cotate.

„Am crezut că nu voi obține un punctaj suficient de bun pentru a intra la Universitatea Sichuan. Dar nu mă așteptam ca punctajul meu să nu-mi permită să intru la nicio universitate, nici măcar la cele mai slab cotate", a declarat el pentru AFP.

Milionarul se întreabă dacă va avea vreodată ocazia să-și îndeplinească visul de a studia la Universitatea din Sichuan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: milionar chinez admitere facultate