x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militanţi ai Greenpeace au pus un steag anti-Frontul Naţional pe Turnul Eiffel

Militanţi ai Greenpeace au pus un steag anti-Frontul Naţional pe Turnul Eiffel

05 Mai 2017   •   10:45
Militanţi ai Greenpeace au pus un steag anti-Frontul Naţional pe Turnul Eiffel
Sursa foto: actualités_Fr

Militanţi ai Greenpeace au desfăşurat vineri o pancartă din pânză având scrise pe ea cuvintele 'Libertate, Egalitate, Fraternitate' pe Turnul Eiffel, pentru a atenţiona împotriva unei eventuale victorii a lideri extremei drepte, Marine Le Pen, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, informează vineri AFP. 

Această acţiune, organizată cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, duminică, este menită să 'pună în gardă împotriva proiectului Marinei Le Pen şi a ceea ce reprezintă el ca riscuri pentru asociaţii şi dincolo de aceasta', a explicat Jean-Francois Julliard, directorul general al Greenpeace France pentru presă. 

În afară de sloganul Republicii Franceze, pancarta de 30 de metri pe 10 are scris pe ea numele organizaţiei pentru apărarea mediului şi #rezist, cu litere negre pe fond galben. Ea este suspendată între doi piloni ai Turnului Eiffel, sub primul etaj, descrie Agerpres.

'Libertate, egalitate, fraternitate: este mai mult decât urgent să apărăm aceste valori, extrem de ameninţate de Frontul Naţional', partidul condus de Marine Le Pen, a subliniat Julliard. 

'Greenpeace este îngrijorat de aceste vremuri de reapariţie a naţionalismelor, în Turcia, Ungaria... şi de riscurile de restricţionare a libertăţii de asociere. Este misiunea noastră să ne opunem acestui lucru', a insistat el. 

Marine Le Pen se confruntă duminica aceasta cu centristul pro-european Emmanuel Macron, dat favorit în ultimele sondaje de opinie. 

Sursa foto: actualités_Fr - Twitter

×