x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militari americani, în mijlocul unei anchete privind traficul de droguri

Militari americani, în mijlocul unei anchete privind traficul de droguri

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2023   •   11:15
Militari americani, în mijlocul unei anchete privind traficul de droguri
Sursa foto: Hepta

Mai mulți miltari din Coreea de Sud sunt vizați de o anchetă privind traficul de droguri. Autoritățile coreene au făcut raiduri în bazele militare americane din țară.

Poliția sud-coreeană investighează 17 soldați americani și alte cinci persoane care ar fi făcut contrabandă sau ar fi expediat marijuana sintetică prin poșta militară, potrivit BBC.

Ancheta urmează raidurilor făcute în luna mai în două baze ale armatei americane. Un filipinez și un sud-coreean au fost arestați, în timp ce procurorii analizează cazurile altor 22 de suspecți. Ancheta a pornit în urma unui pont primit de americani.

În urma raidurilor comune ale poliției sud-coreene și ale Diviziei de Investigații Criminale a armatei americane au fost găsite 77 grame de canabis sintetic, peste 4 kilograme de „lichide mixte" folosite pentru vaping și un total de 12.850 de dolari la domiciliile celor 22 de suspecți.

Aceștia sunt acuzați că au introdus ilegal în țară marijuana sintetică, cunoscută sub numele K2 și Spice, prin intermediul serviciului poștal al armatei americane.

Se crede că șapte dintre ei, dintre care cinci soldați, au fost implicați în vânzarea drogurilor, 12 erau consumatori și trei au acționat ca intermediari, a relatat New York Times. Acesta a adăugat că soția unui soldat și logodnica altuia au fost și ele implicate.

Cei 17 militari sunt în prezent staționați la Camp Humphreys, la aproximativ 48 km sud de capitala Seul, și la Camp Casey, un avanpost al armatei la aproximativ 40 km nord de Seul, potrivit poliției. Aceștia ar fi distribuit drogurile în baze în timp ce comunicau prin Snapchat,

Niciun soldat nu se află în prezent în detenție. În Coreea de Sud, cei condamnați pentru trafic de marijuana riscă de la cinci ani până la închisoare pe viață. Posesia de droguri este pasibilă de o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare sau de o amendă de aproximativ 50 de milioane de woni (37.200 de dolari).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: militari americani trafic droguri