x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul de Externe rus: Siria, atacată când avea "şansa unui viitor paşnic"

Ministerul de Externe rus: Siria, atacată când avea "şansa unui viitor paşnic"

14 Apr 2018   •   08:47
Ministerul de Externe rus: Siria, atacată când avea "şansa unui viitor paşnic"

Siria, care a rezistat mulţi ani 'unei agresiuni teroriste', a fost atacată de operaţiunea militară occidentală când avea "şansa unui viitor paşnic", a transmis sâmbătă Ministerul de Externe rus, potrivit AFP.

"A fost atacată capitala unui stat suveran care a încercat timp de mulţi ani să supravieţuiască în mijlocul unei agresiuni teroriste", a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

Atacurile occidentale împotriva Siriei survin "într-un moment în care aceasta avea şansa unui viitor paşnic", a declarat ea.

Zaharova s-a referit la faptul că forţele guvernamentale siriene susţinute de Rusia au eliberat în ultimele luni o mare parte din teritoriile care erau controlate de grupările rebele.

Statele Unite au lansat, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale. Atacul ar fi făcut peste 40 de morţi.

Maria Zaharova a declarat că media occidentale poartă o parte din responsabilitate pentru aceste atacuri, în măsura în care Casa Albă a spus că s-a bazat în special pe "numeroase surse din media" pentru a-şi demonstra convingerea privind vinovăţia regimului sirian.

"Media americane şi alte media occidentale trebuie să îşi înţeleagă responsabilitatea în ceea ce s-a întâmplat", a afirmat ea.AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria