x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul de Interne din Spania ridică nivelul de alertă antiteroristă în preajma proclamării regelui Felipe al VI-lea

Ministerul de Interne din Spania ridică nivelul de alertă antiteroristă în preajma proclamării regelui Felipe al VI-lea

de Agerpres    |    12 Iun 2014   •   22:53

Ministerul spaniol de interne a ridicat la nivelul trei alerta antiteroristă în Spania, ca urmare a pregătirilor de săptămâna viitoare, când va fi proclamat noul rege Felipe al VI-lea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi, autorităţile spaniole au decis restricţionarea accesului în spaţiul aerian spaniol pe durata ceremoniilor de săptămâna viitoare şi desfăşurarea unui amplu dispozitiv de securitate.

Nivelul trei al alertei antiteroriste presupune activarea unor unităţi de intervenţie specială şi participarea acestora la supravegherea locurilor unde se vor aduna mulţi oameni cu ocazia ceremoniei de proclamare a noului rege. De asemenea, aceste unităţi speciale vor avea şi grijă de protejarea infrastructurilor critice.

Fără să existe ameninţări concrete, Ministerul spaniol de Interne a decis ridicarea nivelului de alertă pentru a asigura o reacţie corespunzătoare din punctul de vedere al siguranţei pentru un eveniment cu o semnificaţie specială, se mai arată în comunicatul de presă menţionat.

Prinţul moştenitor Felipe de Asturias va deveni formal regele Felipe al VI-lea de joi, 19 iunie, de la ora 00.00, când va intra în vigoare legea organică a abdicării, ce va fi promulgată cu o zi înainte, miercuri, 18 iunie, de regele Juan Carlos al Spaniei.

Joi, 19 iunie, la ora locală 10.30, va începe ceremonia de proclamare a noului rege, în faţa plenului reunit al legislativului spaniol şi a unor numeroase personalităţi şi multor foşti şi actuali demnitari ai statului.

×