x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul egiptean al Sănătăţii nu confirmă oficial cancerul lui Hosni Mubarak

Ministerul egiptean al Sănătăţii nu confirmă oficial cancerul lui Hosni Mubarak

de Marina Constantinoiu    |    26 Iun 2011   •   11:43

Ministerul egiptean al Sanatatii afirma ca nu dispune de nici un document care sa confirme ca fostul presedinte Hosni Mubarak ar suferi de cancer, punand astfel sub semnul intrebarii declaratiile avocatului fostului presedinte, relateaza AFP.

Avocatul Farid al-Dib declarase saptamana trecuta ca Mubarak sufera de cancer la stomac si ca tumorile se extind. Dar Ministerul Sanatatii a precizat ca nu dispune de nici un document stiintific care sa confirme acest diagnostic, relateaza presa egipteana, citata de France Presse. "Nu exista informatii referitoare la o operatie suferita de fostul presedinte in Germania', a precizat sursa din cadrul ministerului, citata de presa, calificand, totodata, aceasta interventie chirurgicala drept "obscura'.

Mubarak, in varsta de 83 de ani, a fost operat in martie 2010 intr-o clinica din orasul german Heidelberg, oficial pentru extirparea vezicii biliare si a unui polip din duoden. Inca de la indepartarea sa de la putere au circulat zvonuri insistente despre faptul ca fostul presedinte ar suferi de cancer. Dar declaratiile lui Farid el-Dib sunt prima confirmare oficiala.

Fostul presedinte, al carui proces va incepe la 3 august, este acuzat de uciderea manifestantilor in timpul miscarilor de protest care s-au soldat cu indepartarea sa de la putere, in februarie anul acesta, dar si de imbogatire ilegala. El este internat de la 13 aprilie in spitalul international din Sharm el-Sheikh, de la Marea Rosie, dupa ce a suferit un atac in timpul unui interogatoriu.

Potrivit publicatiei Al-Masri Al-Yom, o echipa medicala germana, din care face parte medicul care l-a operat anul trecut, este asteptata la Sharm el-Sheikh in cursul zilei de duminica pentru a stabili daca Hosni Mubarak sufera de cancer.


×
Subiecte în articol: cancer Egipt hosni mubarak