x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul francez de Externe propune sancțiuni împotriva Israelului

Ministrul francez de Externe propune sancțiuni împotriva Israelului

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2024   •   20:15
Ministrul francez de Externe propune sancțiuni împotriva Israelului
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Externe al Franței, Stephane Sejourne, a declarat marți că trebuie făcute presiuni și impuse sancțiuni asupra Israelului pentru ca acesta să deschidă punctele de trecere în Gaza pentru trimiterea de ajutor umanitar pentru palestinienii din Fâșie.

"Trebuie să existe pârghii de influență. Și există mai multe pârghii, mergând până la sancțiuni, pentru a permite ca ajutorul umanitar să treacă prin punctele de control", a declarat Stephane Sejourne, citat de Reuters.

"Franța a fost una dintre primele țări care a propus sancțiuni din partea Uniunii Europene împotriva coloniștilor israelieni care comit acte de violență în Cisiordania. Vom continua, dacă va fi nevoie, să obținem deschiderea ajutorului umanitar", a mai spus el.

Peste 33.00 de palestinieni au fost uciși în șase luni de conflict, a arătat luni Ministerul Sănătății din Gaza. Majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori ai enclavei sunt fără adăpost și mulți dintre ei sunt în pericol de foamete.

Hamas a ucis 1.200 de persoane în sudul Israelului în atacul din 7 octombrie, care a declanșat conflictul, potrivit unui bilanț israelian.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: stephane sejourne sanctiuni israel