x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul german de finanţe: Guvernul Greciei 'a pus capăt negocierilor într-un mod unilateral'

Ministrul german de finanţe: Guvernul Greciei 'a pus capăt negocierilor într-un mod unilateral'

27 Iun 2015   •   20:29
Ministrul german de finanţe: Guvernul Greciei 'a pus capăt negocierilor într-un mod unilateral'

Guvernul Greciei 'a pus capăt negocierilor' cu creditorii săi 'într-un mod unilateral', a declarat sâmbătă ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble, în urma anunţului premierului grec Alexis Tsipras privind organizarea unui referendum în legătură cu propunerile instituţiilor financiare internaţionale.

'Deocamdată, nu mai există bază pentru negocieri (...). Niciunul din colegii cu care am vorbit nu are idee de ceea ce se poate face acum', a afirmat, potrivit AFP, ministrul german, la sosirea la Bruxelles, unde urmează să aibă loc o reuniune crucială a Eurogrupului în ceea ce priveşte soarta Greciei, care riscă, începând de marţi, să intre în incapacitate de plată.

Anterior, preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a declarat că anunţul premierului Alexis Tsipras este 'o tristă decizie' pentru Grecia şi 'închide uşa continuării discuţiilor'.

Premierul Alexis Tsipras a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă organizarea, la 5 iulie, a unui referendum în legătură cu acceptarea sau nu a propunerilor creditorilor Greciei (UE, BCE, FMI).

"Poporul trebuie să decidă în afară de orice şantaj (...), referendumul va avea loc la 5 iulie", a declarat şeful guvernului de la Atena într-o alocuţiune difuzată de posturile de televiziune locale.

×