x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul grec de Finanţe: Grecii trebuie să uite de miracole

Ministrul grec de Finanţe: Grecii trebuie să uite de miracole

20 Oct 2011   •   13:35

Evangelos Venizelos i-a avertizat astazi pe parlamentari ca trebuie sa aprobe noile masuri de austeritate, pentru a scoate Grecia "dintr-o fundatura". Potrivit ministrului, nu exista vreo solutie miraculoasa pentru salvarea tarii.

Circa 50.000 de protestatari s-au confruntat cu 2.500 de politisti postati in jurul cladirii Parlamentului din centrul Atenei, in timp ce parlamentarii dezbat al doilea plan de austeritate din ultimele patru luni, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Premierul George Papandreou va conduce o sedinta de guvern, in conditiile in care joi trebuie sa aiba loc in Parlament votul final asupra proiectului.

"Trebuie sa spunem grecilor adevarul. Nu exista miracole. Tara nu va fi salvata de vreun miracol. Miracolul va fi rezultatul muncii noastre", a spus Venizelos parlamentarilor.

Papandreou urmeaza sa informeze ministrii despre evolutiile economice actuale, inaintea summit-ului UE de la sfarsitul acestei saptamani la care se vor analiza progresele Greciei, solutiile de consolidare a Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara si recapitalizarea bancilor.

×