x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul rus de Externe: "Avem motive serioase să credem că atacul chimic din Siria a fost o provocare"

Ministrul rus de Externe: "Avem motive serioase să credem că atacul chimic din Siria a fost o provocare"

17 Sep 2013   •   19:31
Ministrul rus de Externe: "Avem motive serioase să credem că atacul chimic din Siria a fost o provocare"

Rusia are "motive serioase" să creadă că atacul chimic din 21 august, în apropierea Damascului, a fost "o provocare", a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, în timp ce omologul său francez Laurent Fabius consideră că atacul a fost comis de către regimul sirian, relatează AFP.

"Avem cele mai serioase motive să credem că aceasta a fost o provocare", a afirmat Lavrov, la sfârşitul unei întâlniri cu ministrul francez de Externe. Fabius a reiterat că nu are "nu nicio îndoială cu privire la responsabilitatea regimului de la Damasc" în atacul cu arme chimice. Cei doi miniştri au recunoscut că, în pofida unor divergenţe, au drept obiectiv comun să găsească o soluţie politică în cazul Siriei.

"Avem nişte divergenţe privind modul în care trebuie atins" acest scop, a afirmat Lavrov. De asemenea, ministrul rus de Externe a subliniat că rezoluţia care urmează să fie adoptată de către Consiliul de Securitate al ONU, cu privire la distrugerea armelor chimice siriene, nu va fi în conformitate cu Capitolul 7 al ONU, care prevede posibilitatea aplicării unor sancţiuni şi chiar recurgerea la forţă. "Rezoluţia care urmează să aprobe decizia Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice nu va fi în conformitate cu capitolul 7, am spus asta clar la Geneva", a adăugat Lavrov. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: serghei lavrov siria atac chimic provocare