x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mişcarea Occupy Wall Street are ziar. Vezi ce laureat al Premiului Pulitzer a scris editorialul primului număr

Mişcarea Occupy Wall Street are ziar. Vezi ce laureat al Premiului Pulitzer a scris editorialul primului număr

03 Oct 2011   •   07:54
Mişcarea Occupy Wall Street are ziar. Vezi ce laureat al Premiului Pulitzer a scris editorialul primului număr

Parcul Zuccotti, din districtul financiar al Manhattan-ului (New York) ramane sub ocupatie. Tinerii (si nu doar ei) care s-au instalat aici de peste doua saptamani rezista, iar numarul lor se ingroasa zilnic. Se hranesc cu mancare primita din donatii, stau conectati la internet alimentandu-si laptop-urile cu un generator portabil si, mai nou, au propriul ziar, care se numeste (cum altfel) The Occupied Wall Street Journal, noteaza cbsnews.com.

Primul numar a avut 4 pagini si a fost publicat in 50.000 de exemplare (!), distribuite gratuit. Banii necesari imprimarii au fost obtinuti din donatii.

Conform The New York Times, saptamana trecuta, doi jurnalisti independenti au deschis un cont pe Kickstarter si au strans, rapid, 12.000 de dolari pentru noua publicati.

Editorialul intitulat 'Nu au mai ramas scuze' este semnat de Chris Hedges, fostul corespondent de razboi al The New York Times, laureat al Premiului Pulitzer.

Eseul lui Hedges este o pledoarie pentru o miscare masiva de protest. 'Fie obstructionezi, in singura forma posibila -care este nesupunerea civica- jaful practicat de corporatistii de pe Wall Street si distrugerea ecosistemului vital spitei umane, fie devii sustinatorul pasiv al unui rau monstruos. Fie te revolti impotriva intoxicarii libertatii, fie te scufunzi in miasma apatiei si disperarii. Esti rebel sau esti sclav', spune autorul romanului 'Razboiul este o forta care ne mana inainte'.

Citeste si:

Vezi mesajul celor care cheama la Revolutie MONDIALA pe 15 octombrie 2011

Protestele din New York se amplifica. Politistii au arestat sute de manifestanti care au blocat podul Brooklyn

×